Music Party 2017

Pregame: weird al på 30 sekunder blankt!

KUL! Vi startar slaget med en kul låt

BPM 126 Något lätt att mjuka in kvällen med, lär inte behöva skällas på denna 😀


60-talet

BPM 79 Få låtar får mig att rysa lika snabbt som denna låten oavsett hur många gånger jag hörden, oldie but goldie minst sagt! Den slog tillbaka i mitt sinne med ett spelför några år sedan där den satte stämningen mästerligt.

Right said<who>: 90-talare som du inte vill någon skall veta att du dyrkar

BPM 123 Denna var värre, finns så mycketatt välja från…Mylene Farmer, men det är för mainstream, Army ofLovers…..för uppenbart, Haddaway….vi tänkte alla på den..

Rotvälska

BPM 118 Damn you Fredrik! För den som söker mer utmaning så finns även Igorr – ieuD somär sjukt konstigt men har en kvalitet som drar en in i låten, samt ett slut somär riktigt tunggung….tiden får utse val 🙂

Ungdomssynder

BPM 130 En låt om självmord, men det fattade jag inte förrän många många många år senare.Farsan hade spelat in musikvideos från någonstans som jag sträckkollade ochdenna faschinerade av någon anledning. Kanske för alla de roliga hoppen ivideon.


Bästa köra-bil-till låten

BPM 160 Enda låten på listan som jag omedelbart visste jag ville ha med. Givetvis finns detalternativ men nästan alla andra klockar in på 10 minuter plus…..det är juunder bilresor som det finns möjlighet att gotta ner sig i långa djupa omfångsrikakompositioner från glada prog-metallare.

Känslostämning

BPM 111 Detta valet stod jag och valde mellan två låtar…..samma sångare, olika band, väldigt olika stämning. En för hantering av vrede och att lyssna bort den, och en förmelankoli med lutning mot sorgbehandling och att bearbeta depression. Det fickbli den sistnämnda, men här är vredeslåten också 😀        
/ps: även rysvarning för koncerten skulle jag i stort sett mördat för att kunna vara på..
Maken till jävla skickliga musiker förresten, koncert på över 2 timmar och jaghar lyckats hitta ett (1!) misstag och det är att Devin sjunger fel en gång.

Sena nätter på MTV

BPM 118 Jag var ju aldrig riktigt djupt nere i Headbangers Ball-träsket och började vandra denvägen först när MTV var på redig dekis. Men vissa låtar är lite coolare änandra, och hur kan det bli än mer coolt (dad warning)….jo gör en cover,sorry. Om ni inte lyssnat på Leo, gör det för han är sjukt duktig.

Jag tror TOMAS kommer uppskatta den här låten

BPM 137 Detta kunde varit ett enkelt val, leta reda på något tyskt, något tungt, något argtoch allt är kirrat….men vad är det roliga i det??? Bättre att försöka hittanågot som känns som något nytt som Tomas inte nödvändigtvis förväntar sig menidentifierar med och tycker har ett bra tryck…….here goes nothing more?

…och sedan har jag en liten överraskning längre ner efter listan…men mer omdet snart…

Underskattat #1

BPM 154 Svåraste kategorin….ta något känt men nästan bortglömt, något nytt och spännande sompassar i stämningen eller bara fuck shit up?. Lite av kategori ett ochtvå….hoppas jag undviker tre.

underskattat #2

BPM 100 Lite nyare, lite tyngre, lite mer naket med en touch av gammal FNM.

– – – – – – – – –
Nu till överkurs del 1, några låtar valda för er andra!

Sivve En låt itre akter, när man tror den har gjort sitt tickar den lite starkare, lite somdig. Känslan kommer fullt efter 2 minuter!

Degen Vad ger man till en man som älskar 80-talet, kanske något som känns somen modern fusion av 80-talet? Riktigt snygg video också!

Jaurelius För dig handlade det om att hitta något som kittlar din smak och dina sinnen mensom ändå inte är för far out there för att tappa de andra gubbarna, detta varså långt jag vågade i denna sena timma 😀

Adler Absolut svåraste att leta för kände jag. Hoppas jag hittat något som är spännande medlite av en callback till gamla dagar 😀

– – – – – – – – –
Och till sist lite extramaterial som bara behöver finnas dokumenterat!

The Contortionists – Return to Earth Börjar lugnt men jäklar vilket underbart sound efter en minut

Palisades – Let down Åt det poppigare hållet men catchigt som attan!

Architects – Doomsday Om Linkin Park hade gått mot prog-metal hållet så hade det landat i Architects ochdet är inte fel på något sätt!

Highly suspect – My name is Human Laid back rap rock (?) med en intressant video

Bad omens – The worst in me Vibbar av storheten i Stabbing hos dessa pöjkar.

Korn – Rotting in Vain Exempel på att de gamla gubbarna kan än

Dead letter Circus – Cage Låt som växer, och växer, och växer……och när man tror den växt klart…..dåjävlar!